Skip to main content

Οι Voltes Residences δεν είναι απλώς ένας τόπος διαμονής, αλλά μια εμπειρία που μεταφέρει τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο. Οι κατοικίες, διασκορπισμένες μέσα στο χωριό Mεστά, διατηρούν τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική του (ένα από τα βασικά Μαστιχοχώρια της Νότιας Χίου) προσφέροντας μια αυθεντική αίσθηση εμπειρίας μέσα σε ένα μεσαιωνικό κάστρο.

Κάθε κατοικία διατηρεί την αρχιτεκτονική και την ιστορική ατμόσφαιρα του 12ου αιώνα, ενώ παράλληλα είναι ανακαινισμένη με σύγχρονες παροχές για άνετη διαμονή. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από μια γκάμα ανεξάρτητων κατοικιών, κάθε μία με τη δική της μοναδική ιστορία και χαρακτήρα – μεγαλύτεροι ή μικρότεροι χώροι, κάποια σπιτάκια με δική τους εσωτερική βεράντα, άλλα πάνω στα σοκάκια, κουζίνα ενσωματωμένη στο χώρο ή σε ανεξάρτητο δωμάτιο. Η διαμονή στα Voltes Residences επιτρέπει στους επισκέπτες να ζήσουν σαν ντόπιοι, εξερευνώντας το χωριό, τα σοκάκια και τα ιστορικά μνημεία των Μεστών. Όλοι οι επισκέπτες έχουν δωρεάν πρόσβαση στο κεντρικό κτίριο της Ρεσεψιόν, όπου στον πρώτο όροφο μπορούν να απολαύσουν ένα καφέ ή τσάι, να εργαστούν, να παρακολουθήσουν τηλεόραση ή να παίξουν παιχνίδια.

Πολύ κοντά στα Μεστά υπάρχουν μαγευτικές παραλίες σε απόσταση 10-20’ με το αυτοκίνητο, όπως η Αποθήκα, η Αυλωνιά, η Αγία Δύναμη, η Ελίντα και πολλές άλλες.
Τα κοντινά χωριά είναι το Πυργί και οι Ολύμποι – επίσης μαστιχοχώρια. Το πρώτο διάσημο για την εξωτερική διακόσμηση των σπιτιών (ξυστά) και το δεύτερο για το μικρό αλλά απόλυτα ενδιαφέρον σπήλαιο. Κοντά στο Πυργί βρίσκεται και το Μουσείο Μαστίχας, που αξίζει μια επίσκεψη για μια συμπυκνωμένη, βιωματική εμπειρία για το μοναδικό παγκόσμια, προϊόν της Χίου.

Ένας Προορισμός για Όλους
Τα Μεστά, με την ιστορική τους κληρονομιά και την απαράμιλλη ομορφιά τους, αποτελούν έναν ιδανικό προορισμό για οικογένειες, ζευγάρια και μεμονωμένους ταξιδιώτες. Απαγορεύεται η είσοδος σε αυτοκίνητα και μηχανάκια, άρα ο επισκέπτης κινείται ελεύθερα στα γραφικά δρομάκια. Οι Voltes Residences προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε την πλούσια ιστορία και την κουλτούρα της Χίου, ενώ απολαμβάνετε την άνεση και τη φιλοξενία ενός παραδοσιακού χωριού.

Παροχές
Δωρεάν Wi-Fi, πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες σε όλα σχεδόν τα σπιτάκια, ιδιωτικοί χώροι χαλάρωσης, δωρεάν πάρκινγκ, διασφαλίζουν την άνεση και την ευχαρίστηση των επισκεπτών.

ΓΙΑΤΙ VOLTES;

βόλτο (το) ή βόλτος (ο)στον πληθυντικό: βόλτα και βόλτοι: πρόκειται για θολωτές λίθινες κατασκευές. Η ονομασία βόλτο οφείλεται στον τρόπο κατασκευής όπως τα βόλτα σε γεφύρια, κυκλικές (άνω) πόρτες, οι γνωστές καμάρες με το σύστημα της κλειδωτής πόρτας. Τα σπίτια στα Μεστά είναι χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς κενά, ενώ επικοινωνούν μεταξύ τους με τις λεγόμενες «βότες» ή «βόλτες» που δημιουργούν καμάρες πάνω από τα στενοσόκακα. Λέγεται ότι χάρη στην αρχιτεκτονική αυτή μπορεί κάποιος να γυρίσει ολόκληρο το χωριό περπατώντας πάνω στις στέγες, χωρίς να πατήσει καθόλου στο έδαφος! Αυτό βοηθούσε κάποτε τους κατοίκους να συγκεντρώνονται γρήγορα στον κεντρικό πύργο των Μεστών, το τελευταίο καταφύγιο σε περίπτωση κινδύνου!

www.myvoltes.gr

Advertisement